Jules Pulles

freelance tekstschrijver

Jules Pulles

“Doordat ik klanten goed ken, leg ik snel verbanden”

 

De diversiteit in mensen die ik dagelijks tegenkom. Dát maakt mijn werk leuk. ’s Ochtends interview ik de burgemeester van Breda, ’s middags maak ik een reportage over de daklozen in dezelfde stad. Dat snelle schakelen spreekt me aan. Over welk onderwerp ik ook schrijf, het wordt altijd meer dan ‘gewoon’ een tekst. Doordat ik onze opdrachtgevers goed ken, leg ik snel verbanden tussen het interview en de doelstellingen van de klant. Mijn tekst is onderdeel van een communicatiestrategie en daar ben ik me altijd van bewust.

Algemeen

Professional Dutch Copy writer focused on company branding and total office communication.

Werkervaring

Owner / Freelance Tekstschrijver bij Jules Pulles Tekst en Redactie

Van 2010 tot heden

Freelance tekstschrijver voor business to business en business to consumer teksten, eindredacteur en redactiewerkzaamheden.

Bestuurslid Technische Zaken bij MHC DES

Van 2009 tot heden

Uitzetten van het technische beleid voor deze gezellige hockeyvereniging. Uitdagingen: jeugdopleiding en selecties.

Tekst & Concept bij Het Inventief

Van 2006 tot heden

Tekstschrijver en Conceptueel Denker voor communicatieoplossingen in de maatschappelijke sector. Specialist in periodieken en persoonlijke verhalen. Continu ontwikkelend in een inspirerende omgeving, waarin de communicatie van nu centraal staat.

Bestuurslid Communicatie bij MHC DES

Van 2003 tot 2009

Correspondent bij Wegener

Van 2004 tot 2005

Freelance journalist voor verschillende huis-aan-huisbladen van Wegener in Brabant, waaronder de Maasroute en het Weekjournaal. Bovendien stage gelopen bij De Toren en Het Nieuwsblad (Land van Altena)

Journalist bij Wegener

Van 2004 tot 2004

Internship

Functioneel Beheerder bij Nationaal Spaarfonds

Van 2001 tot 2002

Helpdesk voor adviseurs en redacteur van handleidingen

Opleiding

Bedrijfsjournalistiek op Fontys Hogescholen

Van 2002 tot 2008

Geschiedenis op Rijksuniversiteit Groningen / University of Groningen

Van 1999 tot 2001

op Dr. Mollercollege

Van 1993 tot 1999

Overig

Vaardigheden

  • Magazines
  • Annual Reports
  • Social Media
  • Copywriting
  • B2B
  • Corporate Communications
  • Journalism

Aanbevelingen

Guido Castagna

Als Jules de lijst opnoemt met bladen waaraan hij heeft gewerkt, is wel even bezig. Voor tal van maatschappelijk betrokken organisaties heeft hij geschreven, bladformules opgetuigd en redactievergaderingen voorgezeten. Dat maakt hem zeer geroutineerd, slagvaardig en prettig om mee samen te werken. Tegelijkertijd benut hij zijn creativiteit om met vernieuwende idee├źn te komen die aansluiten bij de belevingswereld en wensen van de klant. Je laat hem met een gerust hart zijn gang gaan, want je weet dat het eindresultaat steeds weer staat als een huis.

Ard Versteeg

Voor diverse websites van Ard Flex Finance en A&I Internet Marketing heeft Jules Pulles Tekst en Redactie de inhoudelijke teksten geschreven. Onze keuze voor Jules Pulles Tekst en Redactie heeft vooral te maken met het door Jules snel begrijpen wat de bedoeling is. Na ons verhaal over de betreffende website pakt Jules het op en is de tekst direct in de juiste richting. Zo werkt het snel en efficient, waardoor de prijs/kwaliteit verhouding erg goed is! Ard Versteeg Eigenaar van Ard Flex Finance en A&I Internet Marketing

Fridy Latijnhouwers-Duterloo

Ik heb Jules leren kennen als stagiaire vanuit de opleiding Journalistiek. Hij bleek een talentvolle student en daarom groeide hij binnen uit tot een vaste waarde als tekstschrijver binnen Het Inventief. Jules en ik hadden en hebben aan een half woord genoeg. Hij kan goed luisteren, weet snel wat van hem verwacht wordt en komt met goede en aansprekende teksten. Kortom: ik werk graag met hem samen!

Jeroen Pulles

Jules schrijft goed. Met een paar woorden is hij in staat te formuleren, waar anderen zinnen voor nodig hebben. Hij werkt resultaatgericht mee met iedere klus waar we hem voor inhuren en is in staat om net dat beetje meer in een tekst te geven, waardoor het eindresultaat van de samenwerking beter is dan de simpele optelsom van de diensten die we leveren.